• English

Video & App

Der er udviklet en gratis Mental Førstehjælp App til både iOS og Android enheder på både dansk og engelsk. App’en indeholder to effektive øvelser der hedder SLIP og MÆRK, hvor brugeren kan blive guidet til at opnå ro og nærvær. Læs hvad teknikkerne kan hjælpe dig med nedenfor. 

Før du prøver APP’en kan du se en video med et konkret eksempel på en Mental Førstehjælp session, hvor en fokusperson bliver guidet igennem en SLIP og en MÆRK øvelse af en Mental Førstehjælper.

Mental Førstehjælp App’en kan anvendes på dansk og på engelsk udgave. App er klar til gratis download.
Klik og se mere her:

google-play-300x105-v2 app-store-300x105-v2

screenshots

MÆRK-øvelsen (6-12 min):

Formålet med MÆRK-øvelsen er, at opløse følelsesmæssigt ubehag, du oplever i konkrete situationer.

MÆRK forebygger stress, øger trivsel og virker blandt andet mod angst, utryghed, afmagt, vrede og tristhed.
Ved at gå ind i følelsen og mærke det ubehag du oplever, kan du opløse ubehaget. Når det sker, vil du opleve, at situationer du tidligere blev meget følelsesmæssigt påvirket af, nu ikke længere rammer dig med samme styrke. Du vil opleve større ro og nærvær i de situationer.

MÆRK-øvelsen er ikke en tanke-øvelse, men netop en mærke-øvelse. Jo færre tanker, du er fyldt op af, inden du starter MÆRK-øvelsen, jo større udbytte vil du få. Derfor er det en god ide at gennemføre SLIP-øvelsen, før du gennemfører MÆRK-øvelsen.

Først skal du gøre dig klart, hvilken udfordring du vil arbejde med. Du genkalder dig et eksempel på en situation, hvor du får den følelse og mærker det ubehag, du vil af med.

MÆRK-øvelsen foregår med lukkede øjne. Du bliver guidet hele vejen i at mærke ubehaget/energien bag følelsen, og sessionen er færdig, når ubehaget er reduceret eller allerbedst helt opløst og væk. Du tester dig selv ved igen at gennemtænke en situation der tidligere gav dig ubehag, for at se om du har mere der skal MÆRKES og gøres færdigt. Så MÆRK-øvelsen gentages indtil problemet er løst og den følelsesmæssige reaktion udebliver. 

SLIP-øvelsen (3:15 min):

Med SLIP-øvelsen bliver du i stand til at slippe tankerne og opleve ro. Øvelsen styrker din evne til at fokusere og koncentrere dig i de situationer, der kræver du er til stede.

Hvis du ofte bruger SLIP-øvelsen, vil du gradvist få nemmere ved at slippe dine tanker. Det vil give dig ro og bedre adgang til din intuitive viden om, hvad du skal vælge at gøre i mange situationer.

Både SLIP og MÆRK øvelserne anbefales anvendt med brug af headset til din telefon eller tablet-enhed.